Det alle Berner-eiere gruer seg til gjennom mange år. Dessverre så er Bernerne våre ekstra disponert for kreft (Histiocytose heter det på fagspråket) – sammen med Rottweilere og Flat. Dessverre.
Hvorfor har de ikke klart å finne ut av enda.

Men nå har det altså kommet til Todd.
Han har fått lungekreft med full spredning.

Uansett hvor vondt det er å vite at det går mot slutten så forsøker vi å tenke på alle de gode årene vi har hatt sammen og alt det fine han har vært med på.
Det vi ønsker på slutten er å gjøre det så godt for Todd som vi kan.

Veldig mange har jo en bucketlist. Strengt tatt er jo den for menneskene – om alle de tingen vi skulle ha gjort med hundene våre mye tidligere, men det er jo også veldig mange hunder som ELSKER ditt og datt.
Tim elsket å være på hytta.
Manda elsker å bade.
Todd har ingen like sterke “meninger”, han har alltid vært glad og fornøyd bare han fikk være med flokken sin. På en måte gjør det det litt vanskelig å vite hva vi kan gjøre godt for ham nå, men samtidig så tror jeg jo det at han er mest fornøyd med å ha det “normalt” – bare være sammen med flokken sin.

Han er utrolig glad i mat – nå mye mer enn før også – kreften suger energi fra ham så han er nok mer sulten enn tidligere, så nå får han lov å kose seg bittelitt ekstra, men samtidig så må vi jo være forsiktige så vi ikke lager magetrøbbel på ham i tillegg, så det blir heller små små biter av litt godis innimellom og godis er gjerne tørt brød og noen vanlige matknotter. Hunder bryr seg ikke om hva de får eller hvor mye de får, for de er det følelsen av at de får noe – noe flere av oss kan tenke mer på i hverdagen 😉

En ting har Matte lyst til å gi ham da – en Softis.
Gleden ved å se ham glede seg til en Softis og ikke bli oppgitt for at det går altfor fort ned eller blir mye søl.

Jeg har aldri vært borti en hund som er så snill som Todd – mot alt og alle.
Litt klovn, men ubeskrivelig snill og verdens største koseklump. Så lenge man koser med ham kan man gjøre hva man vil.

Kjært barn har mange navn.
Frode kaller ham Bussen. Matte kaller ham Tussen, Toddekluss, Kluss og sikkert mange fler jeg ikke kommer på i farten.

Egentlig så oppfordrer jeg alle til å gi noen små hint om hva de forbinder med Todd – små krumspring han har gjort, spesielle ting dere har lagt merke til og også gjerne litt om hva dere tror hadde vært på Todds bucketlist – kan ikke garantere at det blir gjennomført men skal forsøke, gøy å høre uansett.